Codi de bones pràctiques

Codi de bones pràctiques

Els clients són el més important del comerç

El llistat de 10 bones pràctiques dels comerços de la Federació

Els comerços adherits a Tortosa Més coincideixen en la importància dels clients; d’aquesta manera intenten vetllar dia rere dia perquè aquests es sentin còmodes comprant als establiments de la ciutat, així doncs aquests també tenen en comú un llistat de 10 bones pràctiques perquè la seva atenció es regeixi sempre per la màxima qualitat.

Les bones accions que aquests posen en pràctica cada dia són les següents:

1. Un tracte impecable:

Els comerços de la ciutat de Tortosa ofereixen un tracte personalitzat amb el client. Tracten amb professionalitat i ofereixen un servei de qualitat. Utilitzen un llenguatge que s’adequa a la perfecció al dels clients

2. Informació clara sobre els preus, l’etiquetatge dels productes…

Els establiments faciliten una bona informació sobre els productes a la venda, de manera que els clients poden conèixer les característiques, el preu, si estan de promoció o no, o de quin tipus de promoció es tracta, o de si es tracta de períodes especials de venda: rebaixes, saldos o liquidacions. També exposen la informació dels serveis addicionals: tarifes, terminis i funcionament i les diferents formes de pagament. Mostrant una cura especial en etiquetatges estalvien malentesos entre el comerç i el client.

3. Relacions franques basades en la confiança:

Fomenten la relació de confiança continuada amb els seus clients. Els establiments lliuren comprovants de compra en tots els casos. Informen del funcionament dels productes, de les seves garanties i si s’admeten canvis o devolucions. A més, per si hi ha algun descontentament disposen de fulls de reclamacions.

4. Són voluntaris per resoldre i simplificar conflictes:

Atenen i resolen les reclamacions de les persones consumidores.

5. Compleixen amb les normatives, ja sigui de protecció de dades, d’horari…

Compleixen la normativa legal, tant pel que fa a la contractació laboral dels treballadors segons conveni, com als àmbits discal, mercantil, seguretat i higiene, prevenció de riscos laborals, protecció de dades, horaris comercials, etcètera.

6. És personal format:

Els establiments compten amb personal format per tal de lliurar reconeixement i potenciació al prestigi social de l’ofici de comerciant.

7. Col·laboren tenint cura del paisatge urbà:

Col·laboren amb la millora del paisatge urbà, tenint cura de la imatge externa dels establiments (voreres, rètols, façanes, aparadors) i faciliten, també, l’accés a les persones que tenen problemes de mobilitat.

8. Són eco amigables:

Els comerciants són exemple per a la societat en la matèria de medi ambient, ja que vetllen pels aspectes mediambientals amb la gestió sostenible de residus, envasos i embalatges.

9. Participen en iniciatives comercials:

Participen en les iniciatives comerciants col·lectives i s’adapten a les necessitats dels clients amb mesures d’innovació i qualitat.

10. Nodreixen contínuament el compromís amb la societat:

Participen en activitats cíviques, socials i culturals del barri o ciutat.

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

28
29
30
01
02
03
modal close image
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
modal close image