La plaça d’Espanya, seu de l’Ajuntament de Tortosa des de fa gairebé 70 anys

La plaça d’Espanya, seu de l’Ajuntament de Tortosa des de fa gairebé 70 anys

Nova remodelació:

Espai diàfan, d’ús excplusiu per als vianants

L’Ajuntament de Tortosa és una administració pública de caràcter local i que actualment compta amb seu a la plaça d’Espanya des de l’any 1953, últim moviment que va tenir aquesta administració pública, ja que anteriorment va ocupar diferents emplaçaments: l’edifici de l’Hospital de la Santa Creu a la plaça dels Estudis (els jutjats des del 1971), i un edifici renaixentista, ja desaparegut, abans dels 1915 situat entre el carrer Ciutat i el carrer Canvis, solar actualment ocupat pel Palau Oliver de Boteller.

La plaça d’Espanya estava presidida per una font, fins al febre de 2021, construïda l’any 1955 dins del projecte urbanístic dissenyat per Regiones Devastadas durant la reconstrucció de la ciutat. Inicialment, la font incorporava dos jardins laterals en forma de mitja lluna, adjacents a l’element central. Posteriorment es va modificar aquesta i es va mantenir només la font principal.

Actualment s’està realitzant una remodelació de la plaça que permetrà disposar d’un espai diàfan, a un sol nivell eliminant les barreres arquitectòniques existents, que serà d’ús exclusiu per als vianants. L’objectiu és reforçar la característica com a espai de trobada de la ciutadania i també permetre utilitzar la plaça per a tota mena d’activitats. Aquest projecte, però, manté l’essència antiga de la font, ja que mantindrà la presència d’aigua amb la instal·lació d’uns brolladors. També el paviment que s’hi instal·larà inclourà elements que permetran recordar la disposició dels habitatges que conformaven l’antic barri dels Pescadors, destrossat en gran part durant els bombardejos de la Guerra Civil.

El projecte també es duu a terme als carrers Manuel Vilà, Pescadors, la travessia de Santa Teresa, el carrer Lluís Millet, l’allargament del carrer de vianants de Na Perona al tram de la plaça Emili Sanz, i el carrer d’Enric Bayerri. Actuarà, a més, als dos passatges de vianants que connecten la plaça de l’Ajuntament amb l’avinguda de la Generalitat i construirà una rampa que connectarà la travessia de Santa Teresa amb el carrer Sant Blai, eliminant la barrera arquitectònica.

En total, una superfície de 3.673 metres quadrats que passaran a ser d’ús prioritari per als vianants.

 

Font: Setmanari l’Ebre

Related Posts
Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *

28
29
30
01
02
03
modal close image
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
modal close image
X